|

Η συνταγή της ημέρας: 3 μαρινάδες για κοτόπουλο στα κάρβουνα

Διαφορετικές μαριναρινάδες, για να απογειώσουν γευστικά το κοτόπουλο σας. Είναι ωφέλιμη τροφή, χαμηλή σε λίπος και ταυτόχρονα πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.

 

 

 Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι

 

6 φιλέτα κοτόπουλου 175γραμμ. περίπου το ένα

 

Μαρινάδα

 

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

 

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

 

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο σκόρδο

 

1 κρεμμύδι τριμμένο

 

250γραμμ. γιαούρτι

 

1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα

 

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο

 

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

 

EΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Χαράζετε τα φιλέτα. Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι.

2. Ανακατεύετε το χυμό του λεμονιού με το αλάτι και τρίβετε τα φιλέτα βάζοντας το υλικό και στις σχισμές που έχετε κάνει με το μαχαίρι.

3. Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και περιχύνετε τα φιλέτα.

4. Τα πασαλείβετε καλά-καλά για να καλυφθούν τελείως, τα σκεπάζετε με το καπάκι και τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

5. Βγάζετε το φιλέτα από το ψυγείο και τα ψήνετε στα κάρβουνα, ή στο γκριλ, ακόμα και στο φούρνο, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ασπρίσουν μέχρι μέσα.

 

 Κοτόπουλο με άρωμα λεμονιού και ρίγανη

 

6 φιλέτα κοτόπουλου 175γραμμ. περίπου το ένα

Μαρινάδα

6 κουταλιές της σούπας λάδι

Ξύσμα από 2 λεμόνια

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας λειωμένο σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα

1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοκομμένο πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Χαράζετε τα φιλέτα.

2. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι.

3. Βάζετε τα φιλέτα μέσα και τα πασαλείβετε καλά-καλά για να καλυφθούν τελείως, τα σκεπάζετε με το καπάκι και τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

4. Βγάζετε το φιλέτα από το ψυγείο και τα ψήνετε.

 

 Μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε κρασί

6 μπουτάκια κοτόπουλου

Μαρινάδα

250ml ξηρό λευκό κρασί

5 κουταλιές της σούπας λάδι

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

2 κουταλιές της σούπας μείγμα λαχανικών και μυρωδικών

(Υπάρχει στο Super Market δίπλα στους κύβους)

3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού πιπερίτσες τσίλι (χωρίς τα σποράκια τους) ψιλοκομμένες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Χαράζετε τα μπουτάκια.

2. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι και τα βάζετε μέσα να μαριναριστούν.

3. Τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο ψυγείο για 4-8 ώρες. Εάν δεν είναι τελείως σκεπασμένα από τη μαρινάδα, γυρίστε τα μερικές φορές, όσο βρίσκονται μέσα στο ψυγείο.

4. Βγάζετε τα μπουτάκια από το ψυγείο και τα ψήνετε.

 

Ανθή Λαμπίρη

 

πηγή: lampiri.gr

Όλη η επικαιρότητα με ένα στη facebook σελίδα του nocomments και στο twitter.

Διαβάστε επίσης στο NoComments.gr