|

Σάντουιτς με πανσέτα και chutney μήλου

Ένα διαφορετικό brantch για προχωρημένους γευσιγνώστες. 

Υλικά 

1/2 κιλό πανσέτα, κομμένη σε φέτες πάχους 1 εκ. 
ελαιόλαδο
chutney μήλου για το σερβίρισμα
4 ψωμιά τσιαπάτα για το σερβίρισμα
4 φύλλα μαρουλιού

Για τη μαρινάδα

250 γρ. αλάτι χοντρό
4 κλωνάρια δεντρολίβανο μόνο τα φύλλα τους
5 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα τους
1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
2 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
100 γρ. ζάχαρη καστανή

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα μέσα.
Αρχίζουμε και τα χτυπάμε έως ότου διαλυθούν τα φύλλα, το πιπέρι και ο γλυκάνισος. Θέλουμε να πάρουμε μία πολύ αρωματική μαρινάδα. Όταν ετοιμαστεί αδειάζουμε τη μισή μαρινάδα σε ένα μικρό ταψάκι.
Τοποθετούμε τις πανσέτες επάνω πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια και από πάνω τους ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη το ταψάκι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 10-11 λεπτά μέχρι να μαριναριστούν και να πάρουν γεύση. Δε τις αφήνουμε παραπάνω ώρα στο ψυγείο διότι θα γίνουν πολύ αλμυρές οι πανσέτες λόγω της επιθετικής μαρινάδας που έχουμε βάλει. 
Αφού λοιπόν περάσουν τα 10 λεπτά ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό τις πανσέτες ώστε να φύγει τελείως η άλμη από πάνω και με ένα απορροφητικό χαρτί τις στεγνώνουμε ταμπονάροντας.
Βάζουμε τις πανσέτες σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με λίγο λάδι.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μία γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και χωρίς να προσθέσουμε έξτρα λαδι στο τηγάνι μας, ψήνουμε τις πανσέτες και από τις 2 πλευρές έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα και είναι ψημμένες μέχρι μέσα.
Συνθέτουμε το sandwich, κόβοντας κατά μήκος τις τσιαπάτες που αν θέλουμε μπορούμε να τις φρυγανίσουμε σε προθερμασένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5-6 λεπτά και βάζουμε μέσα 1-2 κ.σ.  chutney μήλου , την πανσέτα και το μαρούλι.

Όλη η επικαιρότητα με ένα στη facebook σελίδα του nocomments και στο twitter.

Διαβάστε επίσης στο NoComments.gr