|

Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα!

Η καρμπονάρα πήρε την ονομασία της από τους ιταλούς ανθρακωρύχους, τους carbonari και στην αυθεντική της μορφή δεν περιέχει κρέμα γάλακτος, αλλά αυγό.

Υλικά:

Για 5 μερίδες:

500γρ σπαγγέτι
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
4 αυγά
200 γρ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Στο μεταξύ, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και να ροδίσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά ολόκληρα και από τα άλλα 2 μόνο τους κρόκους και προσθέτουμε λίγο από το νερό μέσα στο οποίο βράζουμε τα μακαρόνια, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε στο μείγμα την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Για την ιστορία, η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA), για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών.

Όλη η επικαιρότητα με ένα στη facebook σελίδα του nocomments και στο twitter.

Διαβάστε επίσης στο NoComments.gr