|

Γλυκό Κουταλιού Κουμ Κουάτ

Απόδοση: 1 βάζο 1000 gr

Προετοιμασία: 8 ώρες

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Έτοιμο σε: 16 ώρες 25 λεπτά

  

Το Κινέζικο χρυσό πορτοκάλι, με το υπέροχο άρωμα και την ξεχωριστή του γεύση!

Στην Κέρκυρα μεγαλώνει και παράγεται η ποικιλία μαργαρίτα, η οποία είναι και η καταλληλότερη για την χρήση της στην κουζίνα!

Δεν είναι το πιο εύκολο γλυκό του κουταλιού, αλλά άν σας αρέσει η «ιδιαιτερότητα», αξίζει τον κόπο και τον χρόνο!

Υλικά

1000 gr. κουμ κουάτ

1000 gr. ζάχαρη

700 ml. νερό

1 κουταλιά της σούπας ξινό

1 κάψουλα βανιλλίνη

Χυμό λεμονιού

  

Οδηγίες

1. Καθαρίζουμε από το κοτσάνι και πλένουμε καλά τα κουμ κουάτ. Με ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή σακοράφα τρυπάμε κατά μήκος τα κουμ κουάτ και τους κάνουμε αρκετές τρύπες. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με αρκετό νερό, που θα τα σκεπάζει και τα αφήνουμε για 8 ώρες.

2. Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε άφθονο νερό για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε από το νερό που τα βράσαμε. Τα ξαναβράζουμε σε καθαρό άφθονο νερό για 8 λεπτά. Αφαιρούμε τα βρασμένα κουμ κουάτ με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη με παγωμένο νερό.

3. Αφήνουμε τα κουμ κουάτ μέσα σε νερό 24 ώρες για να ξεπικρίσουν, αλλάζοντας το νερό ανά 6-8 ώρες.

4. Την επόμενη μέρα τα ξαναβράζουμε άλλα 3 λεπτά, δεν πρέπει να παραβράσουν! Γεμίζουμε μια λεκάνη με νερό, διαλύουμε το ξινό προθέτουμε τα κουμ κουάτ, αφήνωντάς τα για 1 ώρα. Στραγγίζουμε τα φρούτα από το νερό και τα ακουμπάμε πάνω σε πετσέτα για να στεγνώσουν καλά 2-3 ώρες.

5. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, να βράσει το σιρόπι για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τα κουμ κουάτ και βράζουμε για 4-6′ λεπτά, από την ώρα που θα πάρει βράση το σιρόπι και ανάλογα πόσο σκληρό θέλουμε το φρούτο. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας χυμό από το λεμόνι.

6. Βρέχουμε μία πετσέτα με νερό,την στύβουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα κουνώντας την ελαφρά, επαναλαμβάνουμε την διαδικάσία 2-3 φορές για να μήν ζαρώσει και χάσει το σχήμα του το κουμ κουάτ.

7. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα, για τουλάχιστον 8 ώρες. Την επόμενη ημέρα ελέγχουμε αν έχει δέσει το σιρόπι και αν χρειαστεί το βράζουμε πάλι.

8. Αποθηκεύουμε το ζεστό γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Όλη η επικαιρότητα με ένα στη facebook σελίδα του nocomments και στο twitter.

Διαβάστε επίσης στο NoComments.gr