|

Τούρτα παγωτό μπανάνα με ξηρούς καρπούς

Τι χρειαζόμαστε:

Υλικά (για βάση)

  • 350 γραμμάρια γεμιστά μπισκότα
  • 40 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο ανάλατο
  • Υλικά (για στρώση)
  • 5 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 120 γραμμάρια φυστίκι Αιγίνης ή κάσιους (ψίχα)
  • 3 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 30 ml χυμό μπανάνας
  • 1 κουτ. σούπας άχνη
  • 1 βανίλια

 

Υλικά (για επικάλυψη)

  • 40 γραμμάρια φουντούκια (ψίχα)
  • 180 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • 40 ml κρέμα γάλακτος

Πώς το κάνουμε:

 

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και λιώνουμε το βούτυρο. Τα αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε συνεχώς. Στρώνουμε το μείγμα με μία μαρίζ σε μία φόρμα, για να γίνει επίπεδο και τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει. Σ' ένα επίπεδο σκεύος στρώνουμε τις μπανάνες με απόσταση μεταξύ τους, καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες. Έπειτα, τις χτυπάμε στο μούλτι μαζί με το χυμό και το φυστίκι Αιγίνης σε 2-3 δόσεις. Αφού γίνουν κρέμα, αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και ρίχνουμε το κακάο, τη βανίλια και το μέλι. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο. Για ιδανική σαντιγύ, τοποθετούμε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για 30'. Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη στο μπολ, μέχρι να αφρατέψει. Αναμειγνύουμε τη σαντιγύ με την κρέμα μπανάνας, απλώνουμε πάνω από τη βάση και τοποθετούμε στο ψυγείο. Για επικάλυψη, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε και απλώνουμε πάνω από τη στρώση παγωτού. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου.

Όλη η επικαιρότητα με ένα στη facebook σελίδα του nocomments και στο twitter.

Διαβάστε επίσης στο NoComments.gr