|

Έτσι περνά τις ώρες του στην φυλακή ο Θωμάς Λιακουνάκος

Αποκλειστικές πληροφορίες για το πως περνά τις ώρες του στη φυλακή ο Θωμάς Λιακουνάκος δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Spirto.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της VIP πτέρυγας του Κορυδαλλού, που συναντούν καθημερινά τον Θωμά Λιακουνάκο στον κελί του αλλά και στον χώρο προαυλισμού, δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ο άνθρωπος αυτός, ένα μήνα πριν την σύλληψή του, ξόδευε χιλιάδες ευρώ σε λουλούδια και σαμπάνιες στον Μαζωνάκη, σαν να μην χρωστούσε 700 εκ. ευρώ, αλλά κυρίως σαν να αγνοούσε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας που  «έδεναν» την εμπλοκή του στις προμήθειες για τα εξοπλιστικά προγράμματα. 

Ο δυναμικός και πολλές φορές ατρόμητος Θωμάς Λιακουνάκος, έχει  μετατραπεί σε έναν σιωπηλό και απόμακρο κρατούμενο που δεν μιλά ούτε στην σκιά του. Το Spirto αποκαλύπτει  πως βιώνει τις συνθήκες κράτησης στον Κορυδαλλό, ο «εθνικός προμηθευτής» που την τελευταία εβδομάδα είναι αντιμέτωπος με τους χειρότερους εφιάλτες του. Σύμφωνα με πηγές μέσα από τις φυλακές, ο Λιακουνάκος προσπαθεί να προσαρμοστεί στην νέα του ζωή και μέχρι στιγμής περνά τις περισσότερες ώρες μέσα στο κελί του. Αποφεύγει να προαυλίζεται μαζί με τους υπόλοιπους συγκρατούμενους του και επιλέγει να περπατά μόνος του  στους βοηθητικούς χώρους.

Όταν βρίσκεται κλεισμένος στο κελί του, διαβάζει προσπαθώντας να μην χάνει την συγκέντρωσή του. Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν πολύ έντονες για εκείνον και ο όλος θόρυβος γύρω από το όνομά του τον έχουν αλλοίωσε ψυχολογικά. Γι  αυτό και προσπαθεί να ηρεμήσει, να βάλει σε μια τάξη τις σκέψεις του και να καταστρώσει την υπερασπιστική του γραμμή αντιμετωπίζοντας πολύ σοβαρές κατηγορίες. Οι μόνοι άνθρωποι που μιλούν μαζί του είναι οι νομικοί του εκπρόσωποι, που τον συναντούν ενημερώνοντάς τον για την τακτική με την οποία θα αντιμετωπίσουν το βαρύ κατηγορητήριο. 

Μακριά από Άκη – Σμπώκο
Ένας άλλος λόγος που κρατά τον Θωμά μακριά από τους υπόλοιπους συγκρατούμενους είναι φυσικά το ενδεχόμενο να συναντηθεί στο προαύλιο με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σπώκο, τους δυο ανθρώπους που σύμφωνα με τις αρχές φέρεται  να δωροδόκησε για να του αναθέσουν την προμήθεια τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ, από την σουηδική εταιρεία Ericsson.

Οι Τσοχατζόπουλος και Σμπώκος έχουν ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε πολυετείς καθείρξεις για μια άλλη υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος σε εξοπλιστικά που αφορά στην προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών αρμάτων μάχης Tor-M1 και ο κ. Λιακουνάκος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δώσει τροφή για σχόλια στους επικριτές του , μιλώντας με τους ανθρώπους που φέρεται να είχε παράνομες συναλλαγές με δέλεαρ το δημόσιο χρήμα. 

Τα δάκρυα της Νατάσσας
Όλες αυτές τις μέρες απέφευγε να μιλήσει ακόμη και με την ίδια του την γυναίκα. Η Νατάσσα Λιακουνάκου, καταπονημένη και η ίδια ψυχολογικά, προσπαθούσε να τον πείσει να δεχθεί να την συναντήσει σε ένα από τα επισκεπτήρια των φυλακών. Αρχικά ο ίδιος ήταν αρνητικός, αφού δεν ήθελε να τον δει η σύζυγός του σε μια τόσο αδύναμη στιγμή. Επίσης ήθελε να την προστατεύσει από αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία, αφού και εκείνη όλες τις προηγούμενες ημέρες ήταν καταρρακωμένη ψυχολογικά και δεν έφευγε από τον διάδρομο έξω από το γραφείο της ανακρίτριας, μέχρι να ακούσει την απόφαση της Βασιλικής Μπράτη για την προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Spirto, η Νατάσσα Λιακουνάκου πίεσε σε αφόρητο βαθμό τους δικηγόρους του που τον συναντούσαν καθημερινά, να τον πείσουν να την δει έστω και για λίγα λεπτά της ώρας. Η συνάντησή τους έγινε τελικά μέσα σε ένα φορτισμένο κλίμα, με την ίδια να μην αντέχει την πίεση και να ξεσπά σε κλάματα. «Θα λάμψει η αλήθεια, μην  ανησυχείς», της είπε σχεδόν βουρκωμένος ο αγαπημένος της που ήξερε ότι αυτή η επίσκεψη, αν και αναπόφευκτη, θα τον βύθιζε ακόμη περισσότερο στην θλίψη, την περισυλλογή για όσα έγιναν και όσα αναμένεται να ακολουθήσουν.   

Πηγή: εφημερίδα SPIRTO

Όλη η επικαιρότητα με ένα στη facebook σελίδα του nocomments και στο twitter.

Διαβάστε επίσης στο NoComments.gr