|

Στο “μικροσκόπιο” της ΕΛΑΣ το τρομο - δέμα

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Ελληνική Αστυνομία, μετάτην αποστολή δέματος με εκρηκτικό μηχανισμό, σε γυναίκα δικαστικό.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά την εξουδετέρωση τού μηχανισμού, τον μετέφεραν για εργαστηριακό έλεγχο και προσπαθούν να εντοπίσουν αποστολέα και κατασκευαστή.

Tα εξειδικευμένα στελέχη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών εξετάζουν πολύ προσεκτικά τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και ελπίζουν να απομονώσουν κάποιο δείγμα γενετικού υλικού ή δακτυλικό αποτύπωμα που θα τους οδηγήσει στον κατασκευαστή ή τον αποστολέα του δέματος

Το δέμα περιείχε ένα «σκαμμένο» βιβλίο ιατροδικαστικής στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν έξι μασούρια εκρηκτικής ύλης.

Το τρομο-δέμα έφτασε συστημένο στο σπίτι της προέδρου Εφετών. Η έμπειρη δικαστικός, όμως , θεώρησε εξ αρχής ύποπτο το δέμα και δεν το άνοιξε όπως είχε εκπαιδευτεί από την Αντιτρομοκρατική. Με την κ. Πόγκα επικοινώνησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του, καταδικάζοντας την εις βάρος της ενέργεια. 

Η δικαστικός είχε βρεθεί στο στόχαστρο και των «Πυρήνων της Φωτιάς» καθώς ήταν στο δικαστικό συμβούλιο που είχε απορρίψει αιτήματα αποφυλάκισης συγγενών και φίλων των κατηγορουμένων.

Ταυτόχρονα ήταν στο συμβούλιο εφετών που είχε αποφασίσει την παραπομπή των 69 μελών της ΧΑ σε δίκη μετά την δολοφονία του Παύλου Φυσσα.

 

Όλη η επικαιρότητα με ένα στη facebook σελίδα του nocomments και στο twitter.

Διαβάστε επίσης στο NoComments.gr