|

Νέο βίντεο φρίκης από το Ισλαμικό Κράτος

Νέο βίντεο φρίκης έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος, μέσω του οποίου αναλαμβάνει και πάλι την ευθύνη για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και προειδοποιεί ότι, αυτό «ήταν μόνο το ορεκτικό».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου, στο δεύτερο μέρος του βίντεο φαίνεται ο Βέλγος τζιχαντιστής Ισάμ Χάιμπ να λέει στα ολλανδικά:

«Αυτό είναι ένα μήνυμα για τους πολίτες του Βελγίου, την κυβέρνηση του Βελγίου, την Ευρώπη τον υπόλοιπο κόσμο και τους συμμετέχοντας στον συνασπισμό που πολεμά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Όσο μας βομβαρδίζετε με F-16, εμείς θα σκοτώνουμε τους δικούς σας ανθρώπους.»

«Θερίζετε αυτά που σπείρατε» συνεχίζει ο ίδιος και τη σκυτάλη στο βίντεο παίρνει ένας δήμιος του ISIS που εκτελεί με δύο σφαίρες στο κεφάλι έναν γονατισμένο όμηρο, ενώ ακούγεται στα αραβικά: «Ο πόλεμος θα συνεχιστεί στην καρδιά της χώρας σας».

Ο Χάιμπ είναι γνωστός στις βελγικές Αρχές, αφού πριν φύγει για την Συρία ήταν κάτοικος της Αμβέρσας και σωματοφύλακας του Sharia4Belgium  εκπροσώπου μιας οργάνωσης με τίτλο «Σαρία για το Βέλγιο» (Sharia4Belgium).

Η Sharia4Belgium ήταν μία οργάνωση που ζητούσε τη «μετατροπή» του Βελγίου σε Ισλαμικό Κράτος και τότε ετέθη εκτός νόμου, λαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό «τρομοκρατική οργάνωση». Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Φουάντ Αμπντελκασέμ είναι καταδικασμένος σε 12ετή ποινή κάθειρξης, ενώ στην ίδια δίκη, ο Χάιμπ είχε καταδικαστεί ερήμην σε 15ετή κάθειρξη. 

 

Όλη η επικαιρότητα με ένα στη facebook σελίδα του nocomments και στο twitter.

Διαβάστε επίσης στο NoComments.gr