|

Κορυφώνεται η “μάχη” για το πολυνομοσχέδιο

Κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης σήμερα,  για να κορυφωθεί με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το απόγευμα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας υπήρξαν εντάσεις, μεταξύ Υπουργών και βουλευτών, οι οποίες σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Η συζήτηση ξεκινά στις 18:00 και η ψήφιση αναμένεται αργά το βράδυ, με σκοπό το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί πριν το Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης, ορόσημο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αναζητεί ισοδύναμα για το «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων, το οποίο έφτασε στη Βουλή ως τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη το απόγευμα της Κυριακής, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και Δικαιοσύνης. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους Υπουργούς να καταθέσουν σήμερα προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα, έναντι στο «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων.

Προηγουμένως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στο μέτρο, ξεκαθαρίζοντας ότι, ασκούν βέτο στην ψήφισή του, καθώς ακυρώνει την απόφαση του ΣτΕ για την αναδρομική καταβολή των ποσών που αναλογούν στις μειώσεις των ένστολων και την επαναφορά των μισθολογίων τους στα επίπεδα του 2012. Με άλλα λόγια, το κόμμα της συγκυβέρνησης δεν προτίθεται να ψηφίσει το συγκεκριμένο μέτρο.

Υψηλοί τόνοι στην Ολομέλεια

Η συζήτηση στην Ολομέλεια ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με την κατάθεση ένστασης αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου, από το βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο και συγκεκριμένα για τα άρθρα που αφορούν στο δημοσιονομικό διορθωτή, τον λεγόμενο «κόφτη» και στη σύσταση του Ταμείο Αξιοποιήσεων και Επενδύσεων Δημόσιας Περιουσίας.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστήριξαν το αίτημα, το οποίο όμως απορρίφθηκε από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Σφοδρή αντιπαράθεση

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στη φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη, η οποία βρίσκεται στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, όταν ο δεύτερος απάντησε στον πρώτο, κατηγορώντας τον ότι, εκείνος είχε στο γραφείο του φωτογραφία του Γεωργίου Παπαδόπουλου.

«Η φωτογραφία στο γραφείο του κ. Πολάκη ήταν χθες και η δική μου, όταν ήμουν 21 χρόνων. Είναι πιο κρίσιμο νομίζω να μας πει ο κ. Πολάκης τι ψηφίζει σήμερα για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», απάντησε ο Μάκης Βορίδης.

 

Όλη η επικαιρότητα με ένα στη facebook σελίδα του nocomments και στο twitter.

Διαβάστε επίσης στο NoComments.gr